Aanmelden

De officiële aanmeldrondes vanuit de BOVO zitten erop.

Heeft uw kind nog geen school gevonden, of is er de wens om over te stappen naar het WVC, klik dan op de link, om te zien hoeveel plekken wij als school nog vrij hebben: Alles over Voortgezet onderwijs – Scholenwijzer Den Haag

Mochten wij nog plek hebben voor uw kind dan kunt hieronder lezen op welke manier het aanmelden in zijn werk gaat.

Wat heb je nodig voor de aanmelding?

Wij vragen u om ons schooleigen aanmeldformulier met basisgegevens ook in te vullen bij aanmelding, zodat wij er zeker van zijn dat wij juiste contactgegevens van u hebben (Aanmeldformulier 1e klassers). Nadere gegevens bij definitieve inschrijving zullen wij later pas opvragen i.v.m. de AVG wetgeving.

Voor leerlingen uit Den Haag en Rijswijk:

Voor leerlingen buiten Den Haag en Rijswijk, zoals bijvoorbeeld het Westland of Delft:

 • Het aanmeldformulier van je school met daarop je unieke code, het schooladvies en een handtekening van je ouders/verzorgers.
 • Het aanmeldformulier van onze school (Aanmeldformulier 1e klassers).

Wij zetten de gegevens van de aanmelding voor u in Onderwijs Transparant, zodat de basisschool ook weet dat uw kind is aangemeld op het Wateringse Veld College. Vanuit Onderwijs Transparant krijgt u als ouder/verzorger indien u dit heeft aangegeven bij de basisschool, een bevestigingsmail van uw aanmelding.

Hoe kun je je aanmelden:

 • Door alle aanmeldgegevens in te scannen en naar ons te e-mailen op wateringseveld@sgzuidwest.nl
 • Door alle aanmeldgegevens per post te sturen naar:
  Aanmelding WVC
  Missouri 1
  2548 HT Den Haag
  (Wij raden u aan om zelf een kopie te bewaren van de opgestuurde documenten).
 • Door alle aanmeldgegevens zelf in onze brievenbus bij de school te deponeren.
 • Door digitaal via Onderwijs Transparant de aanmelding in te voeren. Let op: Dit kan alleen indien de basisschool aan deze aanmeldvorm deelneemt.

TTO aanmelding?

Gaat het om een aanmelding voor Tweetalig Onderwijs. Geef dit dan duidelijk aan op je voorkeurslijst of op je aanmeldformulier. U kunt als 2e voorkeur eventueel op de voorkeurslijst ook WVC zonder TTO invullen zodat u verzekerd bent van een plek op het WVC.

Niveaus

Soort klas Adviezen
Reguliere klassen Mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo, vwo
Tweetalig havo Havo en havo/vwo
Tweetalig vwo Vwo

 

Digitaal aanmelden op onze school

Doet uw school vanuit BOVO Haaglanden mee aan de digitale aanmelding via Onderwijs Transparant dan hoeft u niet langs te komen voor uw aanmelding maar kunt u alles online regelen. Kijk voor andere aanmeldopties hierboven.

Bericht over toelating

U krijgt per post bericht van ons of uw kind wel/niet geplaatst is op het Wateringse Veld College en in welk brugklastype.

Toelatingstesten tweetalig onderwijs (tto)

Een aanmelding voor tto kan alleen als uw kind een toelatingstest tto heeft gemaakt met een positieve uitslag tot gevolg. De toelatingstest voor het tto heeft al plaatsgevonden. Mocht u nog in aanmerking willen komen voor tweetalig onderwijs stuur dan een e-mail aan s.vdberg@sgzuidwest.nl of k.fransen@sgzuidwest.nl voor de mogelijkheden. Kijk op (Aanmeldprocedure tweetalig onderwijs – Wateringse Veld College) voor meer informatie over en het aanmelden voor de toelatingstest tto.

Eerst kennismaken met onze school

Wilt u graag langskomen op onze informatieavonden, open dagen of graag een persoonlijke rondleiding krijgen op onze school, ga dan naar: kennismaken met het WVC. 

Overzicht stappen aanmelden leerjaar 1:

 1. Aanmelden middels bovenstaande procedure.
 2. Ouders(s)/verzorger(s)/leerling krijgen een bericht van toelating van het WVC per post.
 3. Na bevestiging inschrijving dient er een inschrijfformulier te worden ingevuld en verwerkt.

Heeft u vragen over de aanmeldprocedure, stuur dan een e-mail naar wateringseveld@sgzuidwest.nl

Meer informatie vanuit de BOVO

Op https://www.bovohaaglanden.nl/voor-ouders vindt u meer informatie over de algemene inschrijfprocedure van de gemeente Den Haag .