Onze havo biedt jou een brede algemene ontwikkeling. Je volgt in de onderbouw verschillende vakken om je voor te bereiden op je profiel in de bovenbouw. Om je zoveel mogelijk opties aan te bieden, is dat best een breed pakket. Je mentor helpt je in deze periode te onderzoeken waar je kwaliteiten en interesses liggen. Dit noemen we loopbaanregeling. Zo kun je in het derde jaar het profiel kiezen dat het beste bij jou past.

Je kiest bijvoorbeeld voor ‘cultuur en maatschappij’, wanneer vreemde talen, kunst en cultuur jouw interesse hebben.

Het profiel ‘economie en maatschappij’ past goed bij je, als je verder wilt gaan in bijvoorbeeld bedrijfs- of commerciële economie, international business, logistiek of toerisme.

‘Natuur en techniek’ opent de weg voor studies in de richting van o.a. chemica, informatica, techniek, milieu en onderwijs.

Tot slot kun je bij ons kiezen voor het profiel ‘natuur en gezondheid’, wat het meest bekend staat om de doorstroom naar medische opleidingen, maar ook vervolgopleidingen rondom sport, voedingsindustrie en dieren behoren tot de mogelijkheden.

Je kunt dus, zoals je ziet, na onze havo doorstromen naar het hbo. Maar je kunt ook bij ons blijven en verder gaan met vwo. Hiervoor hebben we een speciaal doorstroomprogramma ontwikkeld.