Onze manier van werken is gebaseerd op maatwerk. We begeleiden je persoonlijk en werken daarbij met een combinatie van persoonlijke doelstellingen en vakdoelstellingen. In de eerste jaren besteed je de meeste uren aan instructielessen. Gaandeweg wordt dat urenaantal lager en werk en leer je vaker door samen te werken met je docent en klasgenoten.

Je leert natuurlijk vanaf het eerste jaar de vaardigheden om goed te kunnen (samen)werken en plannen. Je leert bij ons je tijd efficiënt te benutten, zodat jij je zoveel mogelijk leerstof eigen maakt. Door de afwisseling tussen instructie- en verwerkingsuren, blijft het WVC een school waar je met plezier naartoe gaat.

Met ons onderwijssysteem hebben we een duidelijk doel voor ogen. Ons doel is dat jij na het behalen van je diploma zelfstandig bent, bekend bent met wat de wereld jou te bieden heeft en vertrouwen hebt in jezelf en in wat jij de wereld te bieden hebt. Wil je meer lezen over het WVC algemeen: Wij zijn het WVC

Goede redenen om voor het Wateringse Veld College te kiezen

Veilige school

Het WVC is een schone, gezonde en respectvolle school waar we echt iedereen een plek willen geven. We kunnen een veilig leer- en leefklimaat alleen samen met jou en alle andere leerlingen creëren. Met elkaar werken en leven we op een rustige manier samen, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt.

WVC-uren en KWT

De WVC-uren zijn een belangrijk deel van ons onderwijs in de onderbouw. Hier ontwikkel je de vaardigheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces.

Tijdens de WVC-uren besluit jij namelijk zelf, in overleg met je mentor of coach, waar je aan werkt en bij welke docent. Op deze manier kun je meer begeleiding voor jezelf organiseren voor de vakken waar je moeite mee hebt, of meer uitdaging voor vakken die je makkelijker vindt. De WVC-uren zijn er ook om te werken aan eventuele taal- en rekenachterstanden die naar voren komen vanuit de Diatoetsen die wij in de onderbouw ieder jaar afnemen.

KWT-uren zijn er vanaf klas 3. In deze keuzewerktijd uren kies je zelf voor het vak waaraan je werken wilt, door je via Magister daarvoor in te schrijven.

Tweejarige brugklas

Op het WVC noemen we de eerste en tweede klas de brugklasjaren. Dit betekent dat je twee jaar lang in een dakpanklas (mavo/havo, havo/vwo of havo/vwo tto) les krijgt, zodat we pas aan het eind van de tweede klas zeker hoeven te weten op welk niveau jij het beste op je plek bent. In de dakpanklassen krijg je les op het hoogste niveau.

Mentor en coach

Om jou verder vooruit te helpen en maatwerk te bieden ten behoeve van jouw ontwikkeling, word je bij ons op school begeleid door een mentor in de onderbouw en een coach in de bovenbouw.

In de brugklas krijg je naast je mentor ook brugklascoaches toegewezen. Deze leerlingen uit hogere leerjaren helpen je, samen met je mentor, wegwijs te worden in onze school en ons onderwijs.

Het mentoraat in de tweejarige brugklas werkt met de methode Tumult. Het voeren van POP-gesprekken met je mentor is een belangrijk onderdeel van de eerste twee leerjaren.

Spaans vanaf de brugklas

Spaans is als tweede taal van onze wereld enorm belangrijk geworden. Het wordt in tientallen landen gesproken, over alle continenten verspreid.

Het WVC biedt leerlingen de kans om deze prachtige taal eigen te maken. Spaans is niet alleen een examenvak bij ons; leerlingen werken toe naar het internationaal erkende DELE-certificaat. Onze leerlingen zullen moeiteloos een drankje bestellen tijdens de zomervakantie in Spanje en zullen zich zonder schroom redden tijdens zware onderhandelingen in hun internationale baan.

Studie- en loopbaanbegeleiding

Binnen alle opleidingen krijg je studie- en loopbaanbegeleiding. Deze bestaat uit oriëntatie op je profielkeuze en studie- of beroepskeuze. Het WVC helpt je de beste keuze te maken door onder andere studiebeurzen met je te bezoeken, beroepenavonden te organiseren en stages aan te bieden.

Tweetalig onderwijs

Ben jij geïnteresseerd in taal en cultuur en heb je een havo- of vwo-advies, dan kun je bij ons tweetalig onderwijs volgen Je volgt dan een groot deel van de lessen in het Engels.

Twee fasen VWO

Het WVC biedt leerlingen de unieke kans om in het vijfde leerjaar een havo diploma te behalen, terwijl ze eigenlijk vwo-leerling zijn bij ons, zonder dat het ze een extra jaar kost. Het curriculum van tweefasen-vwo is zodanig gecombineerd, dat onze leerlingen in zes jaar tijd dus twee diploma’s kunt behalen.

Activiteiten

Het WVC organiseert verschillende, leuke bijzondere activiteiten. Dat begint met de feestelijke introductieweek als je als brugklasser binnenkomt. Later bezoek je verschillende feesten en evenementen die de leerlingenraad organiseert. Ook gaaf zijn de buitenlandreizen. Vind je het leuk om over dit soort dingen mee te denken ben je altijd welkom in de leerlingenraad.