WVC online informatieavond goed bezocht

Op 12 januari vond vanuit de eigen studio op het Wateringse Veld College de online informatieavond plaats aan ouder(s)/verzorger(s) van groep 8-leerlingen die geïnteresseerd zijn in het Wateringse Veld College. Mario Martinus en Vanessa Keizer namen kijkers mee de school in, lieten brugklasleerlingen Joël, Dionne, Darren en Claudia aan het woord, lieten brugklasmentor Schuemie vertellen wat er zoal in de brugklas gebeurt én vertelden natuurlijk over waar we op het Wateringse Veld College voor staan.

Leerlingen worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen, worden geholpen verder vooruit te komen en worden begeleid in het zelfstandig plannen en maken van keuzes. In een gezellige leeromgeving werken we met elkaar aan de ontwikkeling van het talent van de leerling en we hebben iedereen persoonlijk in beeld.

Heeft u de informatieavond gemist? Kijk hem dan terug via ons YouTube-kanaal!

https://www.youtube.com/watch?v=BmelYQ6C8e8

Week Tegen Pesten 

Deze week was de Week Tegen Pesten (27 september t/m 3 oktober). Het thema was Buitensluiten? Uitgesloten! De onderbouw is die week aan de slag geweest met dit thema. Ze hebben geleerd dat buitensluiten ernstige gevolgen kan hebben. Ze hebben ook ervaren hoe prettig het is om ergens bij te horen of juist hoe onprettig het is om nergens bij te horen. Voor iedereen geldt: spreek elkaar aan als je gedrag ziet wat niet door de beugel kan of als iemand een opmerking maakt die niet grappig is. Lach niet mee, want meelopers zijn ook pestkoppen.

Op maandag 27 september zijn de brugklassen gestart met de voorstelling LIKE van de toneelgroep Playback.  Like gaat over groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. Leerlingen werden tijdens de voorstelling geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. Ze kregen inzicht in pestgedrag en hun eigen verantwoordelijkheid daarin.

Sinterklaas  03-12-2021

Eens kijken of de kinderen uit 3V1 lief zijn geweest dit jaar….

De leerlingen uit 3V1 hebben cadeautjes voor elkaar gekocht en een gedichtje voor elkaar geschreven! Het was een gezellige ochtend.

WVC studio

De WVC-Studio is klaar voor gebruik. Leerlingen kunnen filmpjes opnemen voor schoolopdrachten of voor hun eigen ideeën. Wij hopen dat er veel gebruik van gemaakt zal worden (de kunstsectie is dat in ieder geval al van plan).

Op YouTube kun je een filmpje zien om enige mogelijkheden te zien!