Goede redenen om voor het Wateringse Veld College te kiezen:

1. Veilige school
Het WVC is een schone, gezonde en respectvolle school waar we echt iedereen een plek willen geven. We kunnen een veilig leer- en leefklimaat alleen samen met jou en alle andere leerlingen creëren. Met elkaar werken en leven we op een rustige manier samen, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt.

2. WVC-uren
De WVC-uren zijn een belangrijk deel van ons onderwijs. Hier ontwikkel je de vaardigheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces.

Tijdens de WVC-uren besluit jij namelijk zelf, in overleg met je mentor of coach, aan welke vakken je werkt en bij welke docent. Op deze manier kun je meer begeleiding voor jezelf organiseren voor de vakken waar je moeite mee hebt, of meer uitdaging voor vakken die je makkelijker vindt.

3. Mentor en coach
Om jou verder vooruit te helpen en maatwerk te bieden ten behoeve van jouw ontwikkeling, word je bij ons op school begeleid door een mentor in de onderbouw en een coach in de bovenbouw.

In de brugklas krijg je naast je mentor ook brugklascoaches toegewezen. Deze leerlingen uit hogere leerjaren helpen je, samen met je mentor, wegwijs te worden in onze school en ons onderwijs.

4. Studie- en loopbaanbegeleiding
Binnen alle opleidingen krijg je studie- en loopbaanbegeleiding. Deze bestaat uit oriëntatie op je profielkeuze en studie- of beroepskeuze. Het WVC helpt je de beste keuze te maken door onder andere studiebeurzen met je te bezoeken, beroepenavonden te organiseren en stages aan te bieden.

5. Tweetalig onderwijs
Ben jij geïnteresseerd in taal en cultuur en heb je een havo- of vwo-advies, dan kun je bij ons tweetalig onderwijs volgen Je volgt dan een groot deel van de lessen in het Engels.

6. Activiteiten
Het WVC organiseert verschillende, leuke bijzondere activiteiten. Dat begint met de feestelijke introductieweek als je als brugklasser binnenkomt. Later bezoek je verschillende feesten en evenementen die de leerlingenraad organiseert. Ook gaaf zijn de buitenlandreizen. Vind je het leuk om over dit soort dingen mee te denken ben je altijd welkom in de leerlingenraad.