Vacature teamleider bovenbouw (0,8 – 1,0 FTE)

Het Wateringse Veld College in Den Haag biedt voortgezet onderwijs op mavo-, havo- (tto) en vwo-niveau (tto). De locatie is volop in beweging. Per 1 maart 2023 zoeken we een nieuwe teamleider voor de bovenbouw die op een inspirerende wijze leiding geeft aan het team.

[download vacature als pdf]

De school

De kernwaarden van het WVC worden uitgedrukt in drie woorden: samen, talentontwikkeling en betrouwbaar. Het WVC is gevestigd in Den-Haag Zuidwest en biedt onderwijs aan een kleurrijke populatie. De leerlingen komen uit verschillende delen van Den Haag en omgeving. De schoolleiding bestaat uit een rector en twee teamleiders.

Het Wateringse Veld College heeft ongeveer 620 leerlingen. Naast Tweetalig onderwijs (tto) voor havo en vwo, geven wij Spaans vanaf de brugklas. Het WVC heeft een uniek gebouw en geeft daarmee ruimte aan domeinonderwijs en talentontwikkeling.

Ons domeinonderwijs is gefundeerd op het constructivisme en biedt leerlingen de gelegenheid zelfstandig keuzes te maken, onderwijs op maat te krijgen en samen te werken.

Plaats in de organisatie

De teamleider op WVC is integraal verantwoordelijk voor het onderwijs, de organisatie, het docententeam en de leerlingen van de afdeling. Het docententeam bestaat uit ongeveer 25 collega’s per afdelingsleider. Met deze collega’s voert de teamleider o.a. het startgesprek en ontwikkelgesprek. Daarnaast houdt de teamleider de planning van het jaar goed in de gaten om de organisatie binnen de afdeling goed te laten verlopen. De teamleider bovenbouw krijgt ondersteuning van een leerlingcoördinator en zij zijn samen het gezicht van de afdeling.

Opdracht

Het WVC is volop in beweging om het onderwijs aan onze leerlingen nog meer op maat te geven. Samen met de andere leden van het managementteam geven we inhoud aan deze opdracht: teamontwikkeling, onderwijsontwikkeling en verbetering van zowel de organisatie als de kwaliteitszorg.

Profiel

  • U beschikt over academisch werk- en denkniveau.
  • U heeft bij voorkeur (leidinggevende) werkervaring in het voortgezet onderwijs.
  • U heeft een stevige, proactieve en resultaatgerichte persoonlijkheid en u bent in staat op verschillende niveaus in de school te acteren en te verbinden.
  • U heeft een open en evenwichtige leiderschapsstijl en bezit de vaardigheid om medewerkers te coachen en te begeleiden.
  • Samenwerken gaat u goed af en u bent in staat om op een plezierige wijze de contacten met medewerkers, leerlingen, ouders en derden te onderhouden.
  • U heeft visie om het onderwijs toekomstbestendig te maken en samen met de docenten de ontwikkeling van de afdeling tot een succes te maken.
  • U communiceert helder, stelt grenzen en zet duidelijke lijnen uit, zodat leerlingen en collega’s tot hun recht komen.
  • U bent zorgvuldig, kritisch en bent in staat gefundeerd de juiste prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring vindt plaats naar schaal LD cao-VO voor minimaal 0,8 FTE.

De procedure

Na de brievenselectie volgt na uitnodiging een gesprek. Er zijn twee gespreksronden. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Belangrijke data

Plaatsing vacature : 24 oktober 2022
Sluiting reactietermijn : 9 november 2022
Sollicitatiegesprek ronde 1 : 16 november 2022
Sollicitatiegesprek ronde 2 : 22 november juli 2022
Evt. assessment : 25 november 2022

Informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Erik van Ruijven, rector, telefoon 06 – 46156878 of via e-mail: e.vruijven@sgzuidwest.nl.

Solliciteren

Dat kan via e-mail e.vruijven@sgzuidwest.nl of schriftelijk. Stuur uw sollicitatiebrief met CV naar:

Wateringse Veld College
T.a.v. de heer E. van Ruijven
Missouri 1
2548 HT Den Haag