Onze examenkandidaten zijn zich druk aan het oriënteren op de vervolgopleidingen. Welke opleiding past bij mij?Aan welke universiteiten wordt deze opleiding aangeboden? en Aan welke universiteit zou ik graag willen studeren? zijn allemaal vragen die hen bezig houden. Hierbij worden ze goed op weg geholpen door de decaan en de mentoren, maar het grootste werk moet je als examenkandidaat toch echt zelf doen. Uiteindelijk gaat het om hún toekomst.

De afgelopen periode zijn de open dagen allemaal online georganiseerd. Zo heeft het zijn voordelen dat een universiteit ver van huis makkelijker bereikbaar was voor een opendag. Maar of je de sfeer dan ook goed hebt geproefd? Voor mij was het vooral de omgeving en de sfeer van de TU Delft Campus die me aansprak om voor deze universiteit te kiezen.

De dichtstbijzijnde universiteit, de TU Delft, heeft de open dagen in november ingepland. Het blijft maar de vraag of deze fysiek/online georganiseerd worden. Om toch alvast iets van de sfeer te proeven, hebben de 6VwisB leerlingen die een technische studie aan de TU Delft ambiëren op zaterdag 2 oktober een tour gemaakt over de campus. In eerste instantie dachten we binnen 1,5 uur uitgekeken te zijn, maar pas na 2,5 uur waren we uitgekeken. En als kers op de taart mochten we (voor het eerst na lange tijd) de bibliotheek in!

Het smaakt naar meer… onze 6VwisB leerlingen kijken nu al uit naar de open dagen!!!