Afgelopen donderdag was het zover. De winnaars van de Mauritshuis Art Battle, Jessie en Kenji uit 1mh1, mochten samen met alle anderen uit deze klas op bezoek bij het Mauritshuis. Het was de prijs voor de winnende foto met als onderwerp een eigentijdse versie van het schilderij Het meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Na een hartelijk ontvangst volgde een korte rondleiding door het museum. Over de rol van Johan Maurits kwam in de naar hem vernoemde zaal een mooi gesprek op gang tussen de leerlingen en de medewerkers van de educatieve dienst van het museum. Zo kwam ook het slavernijverleden naar voren en hoe daar in deze tijd mee wordt omgegaan.

Bij het beroemde schilderij De Anatomische les van Rembrandt
In een volgende zaal werd uitvoerig ingegaan op de anatomie van de mens, zoals het door de schilder is weergegeven. 
Tot slot hebben we nog de Mona Lisa van het noorden bekeken. Het meisje met de Parel van Johannes Vermeer was namelijk hét schilderij waarmee deze Art Battle is begonnen.

Na de museumrondleiding werd het kunstwerk van Jessie en Kenji onthuld. Het kunstwerk heeft een tekstbordje gekregen zoals ze ook precies in het Mauritshuis hangen. Na deze onthulling kregen de leerlingen nog een graffiti-workshop. Hier hebben de leerlingen allemaal een eigen kunstwerk van gemaakt.

Intussen staat het winnende kunstwerk van Jessie en Kenji bij ons op school waar het nog wacht op een mooie plek. Klas 1mh1 hebben zich een middag als échte winnaars gevoeld.