Annerixt Pijlman - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Coördinator brugklassen

Annerixt Pijlman

“Leerlingen van het Wateringse Veld College worden echt onderdeel van wat ik de ‘WVC-familie’ noem en dat blijven ze ook nadat ze van school zijn.”

“Voor de brugklassers is dat nog ver weg. Zij vinden het allemaal hartstikke spannend om na de vertrouwde basisschool de overstap te maken naar de middelbare. Samen met de mentor zorg ik ervoor dat zij zich snel thuis voelen. En dat lukt! Deze school is als een warm bad. Leerlingen en docenten voelen zich enorm welkom, de sfeer is ontzettend fijn en iedereen is heel behulpzaam.”

“Brugklassers kunnen bij mij terecht met al hun vragen en problemen, groot of klein. De deur staat altijd open en ze voelen zich vrij om alles in vertrouwen met mij te delen.

“Ik vind het belangrijk om ouders te betrekken bij hun schoolgaande kind. ‘Samen’ is niet voor niets een van onze kernwaarden. Wij willen onze leerlingen samen met ouders en/of verzorgers door hun studietijd begeleiden.”

“Omdat ik zelf dramalessen geef aan alle brugklassen leer ik alle leerlingen goed kennen. Na de twee brugjaren ga ik ze stiekem best een beetje missen en moedig ik ze aan om vooral nog eens bij me langs te wippen.”