Veelgestelde vragen aanmelding - Wateringse Veld College

Veelgestelde vragen aanmelding

Veelgestelde vragen aanmelding

Aanmelden gaat dit jaar digitaal. Dit kunt u doen in de webapplicatie van Onderwijs Transparant als uw kind op de basisschool zit in de BOVO-regio (Den Haag). Zit uw kind op een basisschool buiten de BOVO-regio, gebruik dan het online aanmeldformulier op onze website. 

Het definitieve schooladvies wordt door de basisschool uiterlijk vrijdag 22 maart verstrekt. Van 18 t/m 31 maart 2024 is de aanmeldingsperiode van de eerste ronde.

Wij adviseren dit jaar om minimaal 6 scholen op de voorkeurslijst te zetten. Dit vergroot de kans op plaatsing, maar biedt geen plaatsingsgarantie. Als door loting uw kind toch niet op de school van de eerste keuze geplaatst kan worden, wordt er gekeken op welke van de andere scholen van de lijst er plaats is.

Kinderen met (half-, stief-)broertjes of zusjes bij ons op school en kinderen van personeelsleden van onze school krijgen voorrang bij aanmelding. Dit geldt alleen voor de eerste ronde.

Wij loten dit jaar niet en hebben voldoende plaats. Wij plaatsen dit jaar dus alle leerlingen. Dit geldt wel alleen voor leerlingen die onze school als eerste keuze opgeven in de eerste aanmeldronde!

Op woensdag 15 mei 2024 worden de ouders/verzorgers, vanaf 15.00 uur, via BOVO ingelicht over de plaatsing van hun kind.

Als u uw kind te laat aanmeldt, dan zal uw kind niet mee kunnen doen in de eerste ronde. U dient uw kind dan zelf weer aan te melden voor de tweede ronde.

Dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei 2024 kunt u uw kind digitaal aanmelden voor de tweede ronde. Dit kan via de webapplicatie van Onderwijs Transparant als u uit de BOVO-regio komt. Komt u uit Westland of Delft, dan kunt u aanmelden via het online formulier op onze website. 

Op vrijdag 31 mei 2024 worden de ouders/verzorgers, vanaf 15.00 uur, via BOVO ingelicht over de plaatsing van hun kind.

Een enkele leerling heeft na de tweede aanmeldperiode nog geen passende school gevonden. Deze leerlingen kunnen zich vanaf woensdag 5 juni 2024 aanmelden op een van de scholen waar nog plek is. Er wordt nu niet meer gewerkt met een voorkeurslijst.

Vanaf dinsdag 4 juni, 17.00 uur komt er op de Scholenwijzer weer een overzicht te staan met alle plekken. Bij deze scholen kunt u uw kind aanmelden vanaf woensdag 5 juni. De ouderrol en het digitaal aanmelden werkt in deze ronde niet meer. U kunt bij de basisschool een papieren aanmeldformulier opvragen en deze inleveren bij ons op school.