Typisch TTO - Wateringse Veld College

Typisch TTO

Word extra uitgedaagd

Typisch TTO bij het WVC

We kunnen je heel veel vertellen over ons Tweetalig Onderwijs (TTO). Om het zo duidelijk mogelijk te houden hebben we beschreven waar de meeste vragen over worden gesteld.

Tijdens bijna alle vakken praten we Engels. Alleen de andere talen, economie en digitale vaardigheden krijgen we in het Nederlands. Oh ja, en natuurlijk bij het vak Nederlands. In het begin vind je het superfijn om ook nog vakken in het Nederlands te krijgen. Later is het best gek om even niet in het Engels te spreken. We praten in de pauze of na school soms nog steeds Engels met elkaar. Gewoon, automatisch en zonder na te denken.

De wereld ontdekken!

TTO-klassen gaan regelmatig op excursie. Zo gingen we met de brugklas naar Texel. Heel tof! We gingen garnalenvissen op een echte kotter en we zijn naar Ecomare geweest. Daar leerden we – in het Engels natuurlijk - van alles over de zee. Echt wel interessant!

Wist je trouwens dat je met TTO op uitwisseling gaat? Bijvoorbeeld naar Spanje. Via het platform eTwinning heb je dan online al contact met de leerlingen van de andere school. Het is fijn en hartstikke leuk om elkaar al voor de reis te leren kennen.

Meer weten over ons Tweetalig Onderwijs?

Taal- en rekenvaardig

Goede taal- en rekenvaardigheden liggen aan de basis van goede schoolprestaties en soepel functioneren in de maatschappij. Daarom besteden wij veel aandacht aan deze vaardigheden en komen ze terug in alle vakken.