Aanmeldprocedure tweetalig onderwijs - Wateringse Veld College

Aanmeldprocedure tweetalig onderwijs

Digitaal aanmelden

Aanmelden brugklas TTO 2024-2025

De eerste ronde van de aanmeldperiode voor het Wateringse Veld College is geweest. Leerlingen uit groep 8 kunnen zich in de tweede ronde van 21 tot en met 24 mei 2024 digitaal aanmelden bij het Wateringse Veld College. Leerlingen van een basisschool uit de BOVO-regio melden zich met hun unieke code aan via de ouderrol in POVO OT (Onderwijs Transparant).

Leerlingen uit Westland, Delft en omstreken melden zich aan via een link die van 21 tot en met 24 mei 2024 hieronder op deze pagina beschikbaar is. 

Natuurlijk staan we voor het aanmelden graag voor je klaar! Kom dan van 21 tot en met 24 mei op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur bij het Wateringse Veld College langs en we helpen je bij het proces van digitale aanmelding voor de brugklas Tweetalig Onderwijs.

Toelating en aanmelding TTO (Tweetalig Onderwijs)

Je kunt je alleen aanmelden voor het Tweetalig Onderwijs vanaf een havo advies. De TTO toelatingscommissie bekijkt vervolgens of jij geschikt bent om TTO te volgen. We vragen alle leerlingen die zich voor TTO aanmelden om een intaketoets te doen. Door middel van deze toets krijgen wij inzicht in jouw beheersing van de Engelse taal en de beheersing van de Nederlandse taal. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is namelijk een vereiste om aan TTO deel te kunnen nemen.

Heeft u vragen over de TTO-aanmelding? Neem dan contact op met de TTO-coördinator: [email protected].

Vanuit Delft of Westland

Aanmelden

Als leerlingen uit Delft en Westland kun je je aanmelden door jouw adviesformulier met unieke code aan te leveren bij het Wateringse Veld College Dit formulier heb je fysiek ontvangen van je basisschool.

De unieke code is voor de verdere verwerking erg belangrijk. Door dit formulier tussen 21 en 24 mei aan te leveren bij onze school, geef je aan dat het Wateringse Veld College de school is van jouw eerste keuze.

Het formulier kun je fysiek afgeven, in onze brievenbus doen of per post sturen (Missouri 1, 2548 HT Den Haag). Je kunt er ook voor kiezen om een foto/scan van het formulier via onderstaand veld digitaal bij ons aan te melden. 

We bevestigen uiterlijk 3 juni 2024 de ontvangst van jouw aanmeldformulier in de tweede ronde van aanmelden.

Bericht aanmelding

We zetten je gegevens na ontvangst van jouw formulier direct in Onderwijs Transparant, zodat de meester of juf op de basisschool ook weet dat je je hebt aangemeld.

Je ontvangt op 31 mei 2024 uur van ons bericht over jouw aanmelding in de tweede ronde en de plaatsing op het Wateringse Veld College!

Zeker op het Wateringse Veld College

Wil je verzekerd zijn van een plek op het Wateringse Veld College? Je kunt als tweede voorkeur op de voorkeurslijst ook Wateringse Veld College zonder TTO invullen, zodat je verzekerd bent van een plek op het Wateringse Veld College.

Toelatingsbeleid Wateringse Veld College

Op deze pagina vind je meer informatie over het toelatingsbeleid van het Wateringse Veld College. 

Betrouwbaar 

Een veilige leer- en werkomgeving heeft alles te maken met vertrouwen en betrouwbaar zijn. Het Wateringse Veld College hecht veel waarde aan heldere communicatie, duidelijke afspraken en een open, transparante sfeer.