Aanmeldprocedure tweetalig onderwijs

Digitaal aanmelden

Aanmelden brugklas TTO 2024-2025

Leerlingen uit groep 8 kunnen zich van 18 tot en met 31 maart 2024 digitaal aanmelden bij het Wateringse Veld College. Zodra de basisschool het definitieve advies verstrekt kunnen leerlingen zich aanmelden.  Leerlingen van een basisschool uit de BOVO-regio melden zich met hun unieke code aan via de ouderinlog in Onderwijs Transparant. Leerlingen uit Westland, Delft en omstreken melden zich aan via een link die van 18 tot en met 31 maart 2024 beschikbaar is. 

Natuurlijk staan we daarin graag voor je klaar! Op zaterdag 23 maart 2024 zijn we tussen 10.00 en 14.00 uur op het Wateringse Veld College aanwezig om je stap voor stap door de digitale aanmelding heen te leiden en er samen een feestje van te maken. Jouw goodiebag en wat lekkers hebben we voor je klaar staan! Kom met je ouder(s)/verzorger(s) en neem het ondertekende aanmeldformulier en je voorkeurslijst mee.

Wil je graag stap voor stap geholpen worden in het digitaal aanmelden, maar lukt het je niet om op 23 maart 2024 te komen? Kom dan tussen 18 en 28 maart op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur bij het Wateringse Veld College en we helpen je bij het proces van digitale aanmelding voor de brugklas Tweetalig Onderwijs. LET OP: digitaal aanmelden kan tot en met 31 maart, in verband met de Paasvakantie is het Wateringse Veld College na 28 maart gesloten. 

Bericht aanmelding
We zetten je gegevens na ontvangst van jouw formulier direct in Onderwijs Transparant, zodat de meester of juf op de basisschool ook weet dat je je hebt aangemeld.

Je ontvangt op 15 mei 2024 ná 15.00 uur van ons bericht over jouw aanmelding en de plaatsing op het Wateringse Veld College!

Toelating en aanmelding TTO (Tweetalig Onderwijs)

Je kunt je alleen aanmelden voor het Tweetalig Onderwijs met een havo/vwo-advies. De TTO toelatingscommissie bekijkt vervolgens of jij geschikt bent om TTO te volgen. We vragen alle leerlingen die zich voor TTO aanmelden om een intaketoets te doen. Door middel van deze toets krijgen wij inzicht in jouw beheersing van de Engelse taal en de beheersing van de Nederlandse taal. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is namelijk een vereiste om aan TTO deel te kunnen nemen.

Heeft u vragen over de TTO-aanmelding? Neem dan contact op met de TTO-coördinator: [email protected].

Wil je meer informatie over en het aanmelden voor de intaketoets TTO?

Zeker op het Wateringse Veld College

Wil je verzekerd zijn van een plek op het Wateringse Veld College? Je kunt als tweede voorkeur op de voorkeurslijst ook Wateringse Veld College zonder TTO invullen, zodat je verzekerd bent van een plek op het Wateringse Veld College.

Toelatingsbeleid Wateringse Veld College

Op deze pagina vind je meer informatie over het toelatingsbeleid van het Wateringse Veld College. 

Betrouwbaar

Een veilige leer- en werkomgeving heeft alles te maken met vertrouwen en betrouwbaar zijn. Het Wateringse Veld College hecht veel waarde aan heldere communicatie, duidelijke afspraken en een open, transparante sfeer.