Domeinonderwijs - Wateringse Veld College

Domeinonderwijs

Samenwerken en doelgericht

Domeinonderwijs staat voor samenwerkend leren en doelgericht onderwijs in het klaslokaal én op je eigen leerplein. Met heldere leerdoelen ontdek je waarom je leert wat je moeten leren en koppelen we de theorie aan de praktijk. Gedurende de gehele schoolcarrière krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Zij worden uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen en stappen te zetten in de richting van de toekomst.

Heldere leerdoelen

Bij ons weet je wat je moet doen om je doelen te behalen en kun je reflecteren op je resultaten. Tijdens de mentorlessen wordt zowel tijd besteed aan de studievaardigheden als het sociaal-emotionele welzijn van de leerlingen. In de talentstudio’s mogen de leerlingen verder ontdekken waar hun interesses en kwaliteiten liggen. Naast de reguliere vakken zijn er dan ook gastlessen, projectweken, culturele activiteiten en bezoeken aan het bedrijfsleven. Zo kan iedere leerling uiteindelijk een gefundeerde keuze maken voor de toekomst.

Benieuwd?

Ons Schoolplan 2023-2027

Ben je benieuwd naar het schoolplan van het Wateringse Veld College en de plannen waar we op korte en middellange termijn mee aan de slag gaan? Lees dan ons schoolplan waar we veel zorg aan hebben besteed. 

Persoonsvorming

We begeleiden leerlingen naar zelfstandigheid en helpen ze om hun eigen ik te ontdekken. Kritisch denken, goed luisteren, reflecteren en een eigen mening formuleren, zijn daarbij belangrijke vaardigheden.