Trainingen - Wateringse Veld College

Trainingen

Iets voor jou?

Heb je interesse in een van deze trainingen of wil je weten wat we nog meer doen? Neem dan contact op met onze coördinatoren passend onderwijs.

Schoolstress de baas

Deze training is ontwikkeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO, die stress en spanning ervaren, terwijl ze de stof wel aankunnen. We spreken dan over faalangst. Herken je dit? Krijg jij bij je huiswerk of tijdens toetsen en presentaties last van stress? Dat kan een negatieve invloed hebben op jouw schoolprestaties en je functioneren.

De training ‘Schoolstress de baas’ helpt je om je faalangst te verminderen en je faalangstklachten onder controle te krijgen.

Weerbaarheid

Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen? Durf je jouw ideeën voor bijvoorbeeld het klassenuitje niet te vertellen, trek jij je liever terug bij conflicten en vind je het soms lastig om aan te sluiten bij klasgenoten? Hou jij vaak vooral rekening met anderen en te weinig met wat je zelf belangrijk vindt? Dan is de training Weerbaarheid een goede keuze.

Tijdens de weerbaarheidstraining werken we aan jouw zelfvertrouwen. Je ontdekt dat jij ook iets bij te dragen hebt en dat jouw mening ertoe doet. We oefenen situaties waarin je voor jezelf moet opkomen en we besteden aandacht aan rust creëren in jezelf, helpende gedachten formuleren en stevig staan en praten.

Houd je hoofd cool

Word jij snel kwaad, ga je vaak de discussie aan met je docent of heb je snel ruzie met anderen? Soms lucht het op om even boos te zijn, maar het is niet leuk om uit de les te worden gestuurd, thuis veel te mopperen of te merken dat klasgenoten niet meer met je om willen gaan. Dan zou je willen dat je je hoofd cool had gehouden en geen dingen had gezegd of gedaan waar je achteraf spijt van hebt. In de training ‘Houd je hoofd cool’ leer je om emoties niet zo hoog op te laten lopen en de baas te zijn over jouw gevoelens, gedachten en gedrag.   

In de training werken we met een thermometer, zodat je goed zicht krijgt op wanneer de spanning oploopt. We geven je handvatten om je hoofd cool te houden. Je leert rustiger te worden door ontspanningsoefeningen, helpende gedachten te denken en verschillende oplossingen voor lastige situaties uit te proberen.

Persoonsvorming

We begeleiden leerlingen naar zelfstandigheid en helpen ze om hun eigen ik te ontdekken. Kritisch denken, goed luisteren, reflecteren en een eigen mening formuleren, zijn daarbij belangrijke vaardigheden.