Ondersteuningsteam - Wateringse Veld College

Ondersteuningsteam

Coördinator passend onderwijs

Coördinator

Mevr. L. Bos

Coördinator

Mevr. C. Neuteboom

Ruimte om samen te groeien

Op het Wateringse Veld College moeten alle leerlingen zich thuis voelen en de ruimte krijgen om te groeien. Maar misschien heb jij wat extra begeleiding nodig. Je hebt misschien moeite met leren, je bent onzeker, je maakt op persoonlijk vlak een moeilijke tijd door of je vindt de overstap naar de middelbare school gewoon spannend.

Je brugklascoach, mentor en ouder(s)/verzorger(s) helpen je al een heel eind op weg. Als jullie er samen niet helemaal uitkomen, kun je bij het ondersteuningsteam terecht. Het ondersteuningsteam onderzoekt samen met jou en je ouders(s)/verzorger(s) hoe we je het beste kunnen helpen.

Aanpassingen of extra hulp

Sommige leerlingen hebben (tijdelijk) aanpassingen of extra hulp nodig. Is dat op jou van toepassing? De coördinator passend onderwijs onderzoekt dan samen met jou, je ouder(s)/verzorger(s), de mentor, de leerlingcoördinator en soms de teamleider, hoe we je het beste kunnen begeleiden. Soms bieden wij die begeleiding zelf, soms huren we iemand van buitenaf in. Altijd in overleg met jou en je ouder(s)/verzorger(s).

Ouder- en jeugd

Steunpunt

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft iedere regio in Nederland vanaf dit schooljaar een Ouder- en Jeugdsteunpunt. De steunpunten zijn ondergebracht bij de samenwerkingsverbanden. Zo ook in de regio Haaglanden (gemeente Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg). Het OJSP-Haaglanden is bereikbaar via de link Ouder- en jeugdsteunpunt – SWV Zuid Holland West (swvzhw.nl)

Samen

Samenwerken, samen leren en samen groeien: ‘samen’ is niet voor niets onze eerste kernwaarde. Bij het Wateringse Veld College staan leerlingen er nooit alleen voor en weten medewerkers zich gesterkt door een fijn en collegiaal team. ‘Samen’ is de basis van waaruit wij werken.