Tweetalig onderwijs - Wateringse Veld College

Tweetalig onderwijs

Jij levert inzet

Tweetalig Onderwijs (TTO) is voor gemotiveerde leerlingen die extra uitdaging zoeken!

Een goede beheersing van de Engelse taal wordt steeds belangrijker voor onze leerlingen. Engels is immers een wereldtaal die overal wordt gesproken. Ook zijn steeds meer vervolgstudies in het Engels. Havo- en vwo-leerlingen hebben bij ons de mogelijkheid om Tweetalig Onderwijs te volgen. Wij bieden tweetalige onderwijs Engels aan in de onderbouw (klas 1 tot en met 3 havo-vwo) en bij Engelse taal en letterkunde in de bovenbouw.

Wij leren je de taal

Om toegelaten te worden tot het TTO vragen wij je een intaketoets te doen. Zo kunnen we beoordelen of tweetalig onderwijs een verstandige keuze is en/of je nog extra begeleiding nodig hebt.

Voor leerlingen van groep 7 of 8 van de basisschool organiseren wij de cursus Be Prepared! Tijdens deze cursus maak je kennis met de docenten en lesmethoden van het Tweetalig Onderwijs. Daarna kun jij beslissen of je mee wil doen aan TTO en je opgeven voor de intaketoets.

Samen

Samenwerken, samen leren en samen groeien: ‘samen’ is niet voor niets onze eerste kernwaarde. Bij het Wateringse Veld College staan leerlingen er nooit alleen voor en weten medewerkers zich gesterkt door een fijn en collegiaal team. ‘Samen’ is de basis van waaruit wij werken.