Ben Nicolai - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

MR-ouder

Ben Nicolai

“Het Wateringse Veld College is echt een school in ontwikkeling. Ik heb daar mijn ideeën over en ik vind dat je dan niet langs de zijlijn moet roepen wat er anders kan of anders moet. Daarom zit ik sinds een paar jaar in de medezeggenschapsraad. Na de reorganisatie van de school is er een hele nieuwe MR gekomen. We hebben al een aantal mooie stappen gezet. Er wordt goed naar ons geluisterd en de samenwerking met het docententeam verloopt steeds beter.”

“Ik ben zelf erg enthousiast over het domeinonderwijs; dat was ook een van de redenen voor ons en onze dochter om te kiezen voor het Wateringse Veld College. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er voldoende aandacht is voor talentontwikkeling. Ik zie dat leerlingen hier op school echt alle kansen krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. Goed voorbeeld is een leerling die per se Frans wilde volgen, terwijl dat eigenlijk niet bij zijn profiel paste. Hij kreeg de vrijheid en de mogelijkheid om in zijn eigen tijd toch het vak te volgen. Dat is nog eens mooi inspelen op de behoefte van leerlingen!”

“Een school moet zich blijven ontwikkelen. Middelbare scholieren van vandaag staan anders in het leven dan mijn generatiegenoten en ik toen wij scholier waren. Verandering blijft nodig en het is interessant om daar in de MR over mee te praten en bij te dragen.”