Janay - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Leerling 2 HAVO

Janay

“Eerlijk gezegd vond ik het wel spannend om naar de middelbare te gaan. Gelukkig voelde ik me al snel thuis op m’n nieuwe school. De docenten van het Wateringse Veld College helpen je goed bij de overstap na groep 8 en bij je mentor kun je altijd terecht met vragen of problemen. Dat is fijn.”

“Ik heb voor deze school gekozen omdat hier sommige dingen net even anders zijn dan op veel andere scholen. Zo vind ik het leuk dat we hier domeinonderwijs krijgen én dat Drama al gelijk vanaf de brugklas gegeven wordt. Dat is echt een heel tof vak: heel anders dan de andere lessen. We hebben daar hartstikke veel lol. Best veel kinderen ontdekken bij Drama pas dat ze eigenlijk wel talent hebben voor bijvoorbeeld acteren. Zelf ben ik daar ook beter in dan ik had gedacht. Je kunt hier dus je eigen talenten echt ontdekken.”

“Samenwerken is bij ons op school ook heel belangrijk. Ik vind dat wel goed, want later moet je in je werk waarschijnlijk ook veel samenwerken. En vast ook weleens met mensen die je misschien niet eens aardig vindt. Dan is het mooi dat je op school al geoefend en geleerd hebt hoe je dat het beste kunt doen.”