Justi - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Leerling 5 HAVO

Justi

“Ik ben al lange tijd enorm geïnteresseerd in alles wat met het maken van films te maken heeft en heb bijvoorbeeld al veel boeken gelezen over het schrijven van een script. Dat dit zou leiden tot een heuse filmpremière in Filmhuis Dakota had ik natuurlijk niet durven dromen.”

“Het begon met een opdracht voor het vak CKV: met een paar klasgenoten heb ik een script geschreven en daarvoor kregen we een 9,5! Dat smaakte naar meer en we hebben toen besloten om er echt een film van te maken: James Bond, A Fallen Agent. Daar zijn we zes maanden heel intensief mee bezig geweest. Dat de film uiteindelijk ook echt in het Filmhuis vertoond mocht worden, is natuurlijk geweldig!”

“Later wil ik misschien wel aan het werk in de filmindustrie. Daarom vind ik het ook top dat je op het Wateringse Veld College de kans krijgt om zo’n project als dit op te pakken en te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We hebben veel begeleiding en support van docenten gekregen: die waren vaak minstens zo enthousiast als wij. Ik vind dit sowieso een superleuke school. Ik heb hier echt geweldig mooie avonturen beleefd en ga altijd met een glimlach naar binnen en met een glimlach weer naar huis.”