Michiel - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Leerling 5 HAVO

Michiel

“Ik ben vorig jaar op studiereis naar Valencia geweest. Geweldig! Je mag zelf uit een aantal bestemmingen kiezen, zoals Londen en Parijs, maar ik wist meteen dat ik naar Spanje wilde. Spaans is een van mijn vakken en ik hou gewoon van dat land, de taal en van het weer daar.”

“Zo’n studiereis is ontzettend leerzaam, maar het is natuurlijk ook vooral veel lol maken met je klasgenoten: we hebben het stadion van Valencia bezocht, zijn naar een vuurwerkshow geweest en hebben een fietstocht door de stad gemaakt. De studiereis duurde vijf dagen en we hebben tijdens drie dagen Spaanse les gekregen op een Spaanse school. Omdat je om je heen alleen maar Spaans hoort, merk je al snel dat je woordenschat groter wordt. Dat is natuurlijk wel nuttig. En ik vond het leuk om meer over Valencia te weten te komen.”

“Je bent als leerling niet verplicht om mee te gaan met een studiereis. Als je dat niet wil, kun je ervoor kiezen om een project op school te doen. Maar ik zou iedereen aanraden om voor de studiereis te kiezen. Het is zo’n bijzondere ervaring. Het is gewoon hartstikke leuk om een paar dagen met klasgenoten en docenten op pad te zijn. We hebben het echt heel gezellig gehad.”