Patricia Toonen - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Docent Nederlands

Patricia Toonen

“Ik ben hier na de zomervakantie van 2022 komen werken. Nog maar kort dus, maar ik ben vanaf dag één goed begeleid en had mijn draai al snel gevonden. Hiervoor werkte ik in de binnenstad van Den Haag en ik had wel zin in een nieuwe uitdaging. Er is hier een fijne mix van jonge en ervaren docenten: dat zorgt voor een prettige werkomgeving.”

“Ik wist dat op het Wateringse Veld College gekozen is voor domeinonderwijs en dat spreekt mij erg aan. Zeker nu ik al wat langer voor de klas sta, ontdek ik hoe leuk en waardevol het is om echt samen te werken met andere docenten. Voor mij is dat beslist een pluspunt van deze school. Verder vind ik het Wateringse Veld College een innovatieve school, waar veel aandacht is voor kunst en cultuur. Wij moedigen leerlingen aan om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Nog iets wat mij wel bevalt, is dat ‘wereldburgerschap’ een van onze pijlers is. In de steeds complexer wordende samenleving is dat simpelweg heel belangrijk.”

“Oprecht blij word ik van het contact met mijn leerlingen. Natuurlijk vinden ze school niet altijd leuk, maar dat herken ik maar al te goed uit mijn eigen pubertijd…”