104 leerlingen uit groep 8 extra voorbereid op pad - Wateringse Veld College

104 leerlingen uit groep 8 extra voorbereid op pad

12 januari 2023

Be Prepared!

Goede voorbereiding is het halve werk, dat zullen in ieder geval 104 kinderen uit groep 8 hebben gedacht. Een aantal woensdagmiddagen volgden zij vrijblijvend de taalcursus Be Prepared bij het Wateringse Veld College. Afgelopen woensdag was de succesvolle afronding van het thema Our Future, Our Planet. Zij waren na afloop zelf verrast over hun verbeterde beheersing van het Engels en hun gegroeide zelfvertrouwen in het gebruik van deze taal.

Op basisscholen komen leerlingen in groep 8 nu echt in de schoolkeuze-fase. Kinderen konden zich voor het maken van die schoolkeuze extra goed voorbereiden door vrijblijvend de taalcursus Be Prepared te volgen op het Wateringse Veld College. Maar liefst 104 kinderen met een voorlopig mavo, havo of vwo-advies hebben daar dit jaar succesvol aan deelgenomen. Dit alles gebeurde onder begeleiding van het docententeam én 35 huidige leerlingen tweetalig onderwijs bij het Wateringse Veld College.

De leerlingen waren een aantal weken lang op woensdagmiddag aanwezig en werkten op projectbasis met elkaar in het Engels aan mondiale thema’s als geopolitiek en duurzaamheid. Zij konden daardoor In kleine groepjes werken en zelf aftasten of tweetalig onderwijs iets voor hen zou zijn. Ook helpt Be Prepared de leerlingen in groep 8 in voorbereiding op de instaptoets die in februari gemaakt wordt. Met die toets wordt het niveau Engels van de leerlingen in kaart gebracht.

Kijk binnen en beleef
Zelf ook nog op zoek naar extra voorbereiding? Op 24 januari is van 13.30 tot 15.00 uur een mogelijkheid tot het volgen van proeflessen op het Wateringse Veld College. Aanmelden hiervoor kan tot en met 23 januari. De open dagen zijn op 27 en 28 januari.