2e editie Modeshow WVC - Wateringse Veld College

2e editie Modeshow WVC

29 februari 2024
2e editie

Modeshow WVC

De beat wordt gestart, nu is het moment. Nu gaat de wereld zien wat ik te vertellen heb. Maanden gewerkt aan een mode-item, wat zich nu vertaalt in luid applaus. De zenuwen die er waren, vallen ineens allemaal weg. Wat een feestje!

De leerlingen van klas 3 hebben met hun ge├źngageerde kunstwerken de schijnwerpers gericht op dringende wereldwijde kwesties zoals klimaatverandering, uitbuiting, oorlog, racisme en gezondheid.

Geloof in vermogen om impact te maken in de wereld

Deze tweede editie van de modeshow was veel meer dan alleen een showcase van stijlvolle outfits; het was een viering van de kracht van kunst op een middelbare school. Hier leren leerlingen niet alleen hoe ze een penseel moeten hanteren of een naaimachine moeten bedienen, maar ook hoe ze beeld kunnen gebruiken om belangrijke boodschappen over te brengen. Kunst op het Wateringseveld College is een krachtig middel voor persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en het stimuleren van wereldburgerschap.

Het lopen over de catwalk tijdens de modeshow heeft hen niet alleen een boost gegeven voor hun zelfvertrouwen, maar ook geloof in hun vermogen om impact te maken in de wereld.