4 en 5V naar Theater Dakota - Wateringse Veld College

4 en 5V naar Theater Dakota

22 september 2022

De onaantastbaren

Een nieuwe toneelvoorstelling maakt nieuwsgierig en het is altijd weer spannend om te kijken hoe deze door de leerlingen ontvangen zal worden.

Dit keer zijn we met 4 en 5V naar toneelvoorstelling ”De Onaantastbaren” gegaan van Mes uit Rotterdam. Deze voorstelling was te zien in theater Dakota. Het is een aangrijpend stuk over de privileges van een diplomaten familie, waarvan de vrouw betrokken is bij een auto-ongeluk.

Een 19-jarige motorrijder is hierbij door haar toedoen doodgereden. Te zien is de worsteling van de vrouw met haar geweten, het schuldgevoel, tegenover de man die wel begrip heeft voor haar gevoelens. Maar hij weet ook dat door de onschendbaarheid die zij geniet het uiteindelijk niet meer dan een incident is waarmee zijn vrouw moet leren leven.

Het is een stuk dat veel kanten laat zien en waarin verschillende thema’s zijn verwerkt. Vooral het slot waarbij de vrouw een fictief gesprek voert met de ouders van de omgekomen motorrijder heeft op de leerlingen diepe indruk gemaakt.

Na afloop van de voorstelling was er een dik vet compliment. Zowel de organisatie van Mes als de medewerkers van Dakota waren op hun beurt diep onder de indruk van het gedrag van de leerlingen. Op een paar na waren zij bijna allemaal aanwezig en de hele voorstelling muisstil. Ook voor ons docenten iets om over na te denken.