Accreditatie werpt Wateringse Veld College vruchten af - Wateringse Veld College

Accreditatie werpt Wateringse Veld College vruchten af 

21 juni 2024

130.000 euro subsidie!

Sinds 31 januari heeft het Wateringse Veld College een officiële Erasmus Accreditatie. Dit is een erkenning voor internationale activiteiten en samenwerkingsprojecten. ‘Het laat zien dat we duidelijke en toekomstbestendige plannen hebben voor internationalisering’, aldus Mario Martinus. De eerste subsidie van 130.000 euro is onlangs naar aanleiding van deze accreditatie toegekend. ‘We willen hier de komende jaren verder mee aan de slag.’

Een Erasmus Accreditatie maakt het eenvoudiger om subsidie aan te vragen voor internationale projecten en samenwerkingen. De accreditatie loopt tot 2027. Binnen de school is Martinus mede betrokken bij de organisatie van de internationale betrekkingen. Martinus hierover: ‘De accreditatie laat zien dat we beschikken over de kennis en kunde voor hoogwaardige studiereizen en andere internationale activiteiten. We zijn erg blij met deze erkenning. We vinden het belangrijk dat al onze leerlingen internationale ervaringen opdoen.’

Samen de vruchten plukken

‘Het is ontzettend gaaf dat we het plan zo goed hebben kunnen onderbouwen en uitwerken dat er maar liefst 130.000 euro subsidie is toegekend voor komend schooljaar. Deze subsidie is voor de hele school. Het Wateringse Veld College is een school met veel internationale ervaring. Al ruim 20 jaar biedt de school Tweetalig Onderwijs (TTO) aan. De komende buitenlandreizen kunnen we daarom ook goed aanbieden aan alle leerlingen.

Tijdens een reisweek werken de leerlingen samen met de uitwisselingsleerlingen, leren ze andere culturen kennen door te ervaren en werken ze aan hun persoonsontwikkeling. Ook leren ze veel over Europa, de Europese Unie en wereldburgerschap.

Persoonlijke ontwikkeling door EU
De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van jongeren én professionals in het onderwijs. In totaal zijn er 130 scholen met een Erasmus+ accreditatie.