Dansvoorstelling in Amare - Wateringse Veld College

Dansvoorstelling in Amare

06 juni 2023

Magie

De magie was voelbaar toen de havo 4 leerlingen het theater van het nieuwe Amare binnen kwamen. Ze namen plaats in de comfortabele stoelen, klaar om zich te laten meevoeren op een reis vol expressie en kunst onder de naam “I contain multitudes”, een dansvoorstelling uitgevoerd door het Nederlands Dans Theater.

“Ik denk dat ik wel begreep wat ze wilden zeggen meneer!” Deze leerling was duidelijk gegrepen door de prachtige choreografie en de energie die van het podium afspatte. Een choreografie waar er spanningen zichtbaar werden tussen het individu en de groep. Net zoals dat in onze samenleving vaak is. Als we geen kleur bekennen is het vaak koek en ei, maar zodra verschillen zichtbaar worden kan de sfeer ineens omslaan. Wisselende belichting en subtiele bewegingen van het decor zette deze wisseling nog eens extra kracht bij.

Door de leerlingen mee te nemen naar voorstellingen opent het Wateringse Veld College deuren naar nieuwe ervaringen en verbreedt hun horizon. Het stelt ze bloot aan verschillende kunstvormen en culturen, waardoor een breder begrip van de wereld wordt opgedaan.

Bovendien stimuleert het bijwonen van culturele activiteiten de ontwikkeling van empathie en begrip. Het stelt leerlingen in staat om zich te verplaatsen in de gevoelens en emoties van anderen, zoals de dansers op het podium. Ze leren te waarderen hoe kunst kan dienen als een krachtig communicatiemiddel, zelfs als er geen woorden aan te pas komen.

Kortom, de leerlingen zijn weer een onvergetelijke ervaring rijker!