European Project Den Haag 2023f - Wateringse Veld College

European Project 2023

27 november 2023
Van 19 tm 24 november 2023

Bezoek Tellkampfschule uit Hannover

Van 19 t/m 24 november kregen wij bezoek van negen leerlingen en twee docenten van de Tellkampfschule, onze partnerschool in Hannover, Duitsland. Het was een leuke week gevuld met allerlei educatieve en sociale activiteiten. De twee thema’s voor de week waren de Europese Unie en de zeventien Werelddoelen van de VN.

Een hoogtepunt van de week was de gastles die door Wim van der Camp, voormalig lid van de Tweede Kamer én het Europees Parlement werd gegeven. Het EU Parlement rollenspel, waar de leerlingen een wetsvoorstel over hogesnelheidstreinen moesten debatteren, was ook erg dynamisch en leerzaam.

taalvaardigheid, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Naast het programma op school, waren er diverse excursies. Zo gingen we onder andere naar de Tweede Kamer en het Museon in Den Haag. Ook gingen we een dagje naar Amsterdam, waar we het Van Gogh Museum bezochten en een ludieke tour door befaamde tour guide meneer Mario M. kregen. In de avonden gingen we onder andere met zijn allen bowlen in Scheveningen en samen dineren in het centrum van Den Haag.

In februari reizen de leerlingen van het Wateringse Veld College uit 4ht en 4vt naar Hannover om de uitwisseling compleet te maken. Daar zullen ze meedoen aan de jaarlijkse Europaweek. Een bijeenkomst van scholen uit zeven Europese landen: Zweden, Frankrijk, Spanje, Letland, Polen, Duitsland en Nederland. Het belooft een prachtige week te worden waarin gemeenschappelijke Europese waarden en het gevoel van Europese samenhorigheid groots zullen worden gevierd.

Deze uitwisseling gebeurt in het kader van onze drie pijlers: taalvaardigheid, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling.

Onze samenwerking met de Tellkampfschule gaat nu meer dan tien jaar terug. We hechten veel waardeaan deze relatie en zien uit naar veel meer jaren van deze mooie partnerschap.