Examenkandidaten WVC nemen laatste hobbel voor examens - Wateringse Veld College

Examenkandidaten WVC nemen laatste hobbel voor examens

17 april 2023

Obstacle run en stormbaan

Bij het Wateringse Veld College is de start van de examenperiode wel op een heel bijzondere manier ingeluid. Op maandag 17 april werden de examenkandidaten van deze school verrast met een obstacle run rondom de school. De run werd afgesloten met een stormbaan, de laatste hobbel voor de examens. Kamp Van Koningsbrugge-finalist Tom Hallink begeleidde de leerlingen hierin.

Na de meivakantie starten voor alle examenkandidaten de centraal schriftelijke examens. Een spannende en bijzondere periode die velen zich tot in lengte van jaren zullen herinneren. In januari organiseerde de schoolleiding een PEP rally waar de leerlingen uit 4 mavo, 5 havo en 6 vwo werden geïnspireerd, gestimuleerd en aangemoedigd om vol energie hun laatste voorbereidingen voor hun examens te starten. Een dansende en juichende schoolleiding gaf hiervoor de aftrap.

Op 17 april kreeg deze PEP rally een vervolg. Waar leerlingen verwachtte dat de invulling hiervan gelijk was aan die van januari, werden zij wederom verrast. Na een korte, bemoedigende intro werd hen duidelijk dat er nog slechts één hobbel te nemen was voordat de examens startten. Ze werden door Tom Hallink, onder andere bekend als finalist uit Kamp Van Koningsbrugge, uitgedaagd om deel te nemen aan een obstacle run rondom het Wateringse Veld College. Samen gingen de leerlingen deze uitdaging aan en kregen zij extra vertrouwen voor het nemen van de laatste hobbel.

Nog één keer knallen
Deze run werd afgesloten met een stormbaan. Die hobbel stond symbool voor de examens alvorens de diploma-uitreiking plaatsvindt. Nog één keer knallen en dan zitten de examens erop. Het overwinnen van de stormbaan gebeurde met een high five op de geslaagd vlag. Deze vlag kregen leerlingen alvast feestelijk verpakt mee naar huis. Het Wateringse Veld College wenst iedereen een onvergetelijke tijd toe.