Het zit erop: Be Prepared 2023 - Wateringse Veld College

Het zit erop: Be Prepared 2023

07 december 2023
Het zit erop

Be Prepared 2023

Na vier leuke en leerzame bijeenkomsten, hebben we afgelopen woensdag afscheid genomen van onze leergierige en taalvaardige gasten uit groep 8. In die vier weken hebben ze kennis gemaakt met TTO en met het Wateringse Veld College. Dit jaar werd in Be Prepared aan een activerend project gewerkt dat aansluit op onze pijlers: taalvaardigheid, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling.

De groep-8-leerlingen kozen in groepjes een land uit om te onderzoeken en zich in te verdiepen. De eerste week verzamelden ze algemene informatie. Denk aan: populatie, feestdagen, eten, natuurlijke bronnen en gesproken talen, etc.

Be Prepared blijft verrassen

Ouders onder indruk van eigen kinderen

Vervolgens koos elke groep in de tweede les een van de zeventien VN Werelddoelen om te onderzoeken met betrekking tot hun land. De meest gekozen doelen waren Zero Hunger, No Poverty, en Quality EducaHon.

Daarna kregen de “future leaders” in de derde les de tijd om een presentatie te maken met de informatie die ze hadden verzameld en om die te oefenen voor week vier. Voor de vierde en laatste les werden ouders van de groep 8-leerlingen uitgenodigd de presentaties bij te wonen. Ze mochten komen kijken wat hun kinderen al die woensdagmiddagen op het Wateringse Veld College hadden gedaan. Het was een superleuke middag!

De groep 8-ers hebben het fantastisch gedaan, de sfeer was heerlijk en de ouders onder de indruk van de presentaties in het Engels. Overal waren er trotse en blije gezichten. Het blijft altijd prachtig om te zien hoe jongeren zich zo snel in een vreemde taal kunnen uitdrukken over belangrijke hedendaagse issues.

Be Prepared was niet mogelijk geweest zonder de inzet van en groep fantastische en betrokken collega’s en TTO-leerlingen. Dank aan allen. Samen hebben we iets heel moois kunnen realiseren.