Kijk alvast binnen op het Wateringse Veld College - Wateringse Veld College

Kijk alvast binnen op het Wateringse Veld College

03 oktober 2022

Extra open dag

Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen dit jaar al in oktober binnenkijken het Wateringse Veld College tijdens een extra open dag. Op dit moment is het onduidelijk of er in januari aangepaste corona-maatregelen zullen zijn. Daarom organiseert de school voor mavo, havo en vwo op zaterdag 15 oktober een extra open dag. Van 11.00 tot 14.00 uur staan de deuren open voor alle geïnteresseerde leerlingen en hun ouders.

Leerlingen in groep 8 melden zich in februari aan voor de middelbare school van hun keuze. Zij kijken voor die tijd graag binnen bij een aantal scholen. De toen geldende Corona-maatregelen maakte het in 2020 en 2021 lastig om de sfeer op een middelbare school vooraf te proeven en ervaren.

Op dit moment gelden geen corona-maatregelen en daarom organiseert het Wateringse Veld College een extra open dag in oktober. Dit geeft leerlingen uit groep 7 en 8 de gelegenheid om gegarandeerd binnen te kijken bij hun toekomstige middelbare school. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor proeflesjes op woensdagmiddag 12 oktober of een bezoek brengen aan de extra open dag op 15 oktober.

Ontdek het nieuwe Wateringse Veld College
‘Zelf proeven en ervaren is toch wat je het liefste doet. Je maakt immers een belangrijke keuze. En als de maatregelen het toelaten, dan is iedereen uiteraard ook eind januari weer welkom,’ aldus Erik van Ruijven, rector van het Wateringse Veld College. ‘We werken met domeinonderwijs en bieden de mogelijkheid voor tweetalig onderwijs. Daardoor worden onze leerlingen klaargestoomd voor de moderne samenleving en bereiden we ze voor op de toekomst.’

Timmer aan de weg
Van Ruijven is met de school zelf ook behoorlijk in beweging: ‘We verbouwen in de herfstvakantie bijvoorbeeld het brugklasdomein. Natuurlijk hopen we daarom dat we ook in januari iedereen mogen ontvangen en kunnen laten zien dat het domeinonderwijs en de school zelf continu worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Zo timmeren we samen met onze leerlingen aan de weg naar de toekomst.’