Onvergetelijke Ambassador for a Day-wedstrijd - Wateringse Veld College

Onvergetelijke Ambassador for a Day-wedstrijd

20 maart 2024
Geslaagde dag

Bij de Britse Ambassade en het Internationaal Strafhof

Op 6 maart, beleefde onze 4vwo-leerlinge Claudia een onvergetelijke dag bij de Britse Ambassade en het Internationaal Strafhof in Den Haag. Claudia nam deel aan de landelijke “Ambassador for a Day” wedstrijd, georganiseerd door de Britse Ambassade en gericht op het aanmoedigen van meisjes op middelbare scholen om kennis te maken met de wereld van diplomatie en het belang van inclusie van vrouwen in deze sector te benadrukken.

Na een intensieve selectieprocedure waarbij honderden aanmeldingen werden ontvangen, werd Claudia als beste gekozen voor haar indrukwekkende inzending. De ambassade benadrukte haar unieke perspectief en de diepgang van haar argumenten, waarbij ze sprak over dromen en de realiteit van socio-economische mobiliteit die deze dromen soms in de weg kan staan. In de officiële e-mail van de ambassade stond: “From all the applications we received from around the country (as expected we received a significant number in the last two days), the panel unanimously ranked Claudia as the top submission. We were particularly impressed with how unique her angle was in answering the questions, especially the parts where she talks about dreams, and the reality of how socio-economic mobility can stand in the way of those. Moreover, although the level of English was not part of the assessment, we were impressed with the organisation of her ideas and arguments, and the overall coherence of the text.

Op de dag zelf werden Claudia en vijf andere meisjes hartelijk ontvangen door de Britse Ambassadeur, waar ze een exclusieve kijk kregen in de wereld van diplomatie. Ze kregen de kans om te leren over de dagelijkse activiteiten van de ambassade en de rol die vrouwen spelen in deze omgeving. Later bezochten ze het Internationaal Strafhof, waar ze werden ondergedompeld in de wereld van internationaal recht en gerechtigheid.

Claudia heeft ons laten weten dat ze een fantastische en leerzame dag heeft gehad. Ze is ontzettend blij met alles wat ze heeft kunnen leren en de unieke ervaringen die ze heeft opgedaan. Haar enthousiasme en leergierigheid zijn inspirerend voor ons allemaal.

We zijn ontzettend trots op Claudia's prestatie en haar deelname aan deze buitengewone gelegenheid. Laten we haar feliciteren met haar succes en haar aanmoedigen om haar dromen na te jagen, wetende dat ze in staat is om grootse dingen te bereiken.