Overweldigende open dagen 26 en 27 januari 2023 - Wateringse Veld College

Open dagen 26 en 27 januari 2023

30 januari 2023

Overweldigende open dagen op 26 en 27 januari 2023

Ruim 300 geïnteresseerde kinderen bezochten het Wateringse Veld College tijdens de open dagen afgelopen 26 en 27 januari. Uit onzekerheid over de corona-maatregelen is een eerste serie open dagen al op 15 oktober geweest. Hoe de opkomst in januari zou zijn was nog onzeker. Het nieuwe Wateringse Veld College voor mavo, havo en vwo maakte velen nieuwsgiering.

De stap naar een nieuwe school is groot, ook als je in een klas komt met allemaal nieuwe kinderen. Waar blijft je jas, hoe werkt het met je tas, hoe gaat dat met eten? De kinderen in groep 8 zijn veelal tussen de 11 en 13 jaar oud, maar nog steeds zijn dit spannende vragen. Om die reden hadden we bij het Wateringse Veld College tijdens de open dagen juist antwoord op deze vragen.

Leerlingen van onze school hielpen bij de rondleidingen door de school en gaven aan hoe zij zelf hun tijd op school ervaren. Hun enthousiasme en verbeterpunten gaven zij zonder schroom en hinder. Het is fijn om eerlijk te horen hoe het op een nieuwe school gaat.

Klimmen aan de muur, proefles Spaans, je ondersteboven fietsen, hoe overleef ik de brugklas en een kijkje in het nieuwe brugklasdomein, het waren allemaal voorbeelden van hoe je naar het Wateringse Veld College kan kijken.

We zijn als school trots en dankbaar voor ieders inzet en hopen uiteraard de geïnteresseerde leerlingen in onze tweejarige brugklas terug te zien.