Phileas Fogg Theatre Company bezoekt WVC - Wateringse Veld College

Phileas Fogg Theatre Company bezoekt WVC

17 februari 2023

TTO-leerlingen

Op 15 en 16 februari bezocht de Engelse Phileas Fogg Theatre Company het Wateringse Veld College voor de jaarlijkse workshops en voorstellingen met onze TTO-leerlingen.

De eerste dag maakten onze 2hvt leerlingen onder begeleiding van professionele acteurs van The Phileas Fogg Theatre Company een historische reis naar de tijd van de “Great War”. Onze leerlingen beeldden voor ouders uit hoe het was om een soldaat te zijn tijdens de Eerste Wereld Oorlog. Aan de hand van de vele gedichten uit die oorlog, werden ouders meegenomen op een onvergetelijke, aangrijpende en ontroerende historische reis. In de show werden de “soldaten” gerekruteerd om te gaan vechten. Na een feestelijke uitzwaai veranderde het “oorlogsavontuur” in een horror, naarmate de realiteit van oorlog duidelijk werd. Er werd ook even stilgestaan bij de vreselijke situatie die zich nu afspeelt in Oekraïne.

Op 16 februari was het de beurt aan de leerlingen uit onze TTO-brugklas. In twee uur tijd werden de leerlingen omgetoverd tot kleine Victorianen. Alle brugklassers kregen een rol. De repetitie, onder leiding van twee Engelse acteurs, werd met veel plezier gevolgd door ouders en docenten. Na een uur waren de kinderen er klaar voor en kon de definitieve versie worden opgevoerd. Het plezier spatte er vanaf. De ‘Little Victorians Workshop’ is een workshop gebaseerd op de Victoriaanse tijd. Centraal stond het leven van arme kinderen ten tijde van de industriële revolutie: zwerfkinderen, jonge kinderen onder erbarmelijke omstandigheden werkend in een fabriek, bedelende kinderen, kinderen zonder enige vorm van onderwijs.

We zijn erg blij dat we onze leerlingen en ouders deze mooie en leerzame avonden konden aanbieden.