Projectweek brengt leerlingen naar de praktijk - Wateringse Veld College

Projectweek brengt leerlingen naar de praktijk

20 oktober 2022

Masterchef

Het Wateringse Veld College organiseerde van 17 tot en met 21 oktober een projectweek voor alle leerlingen in het eerste en tweede leerjaar. Tijdens deze week kwamen leerlingen op een praktische manier in contact met uiteenlopende thema’s. Een mooi voorbeeld van activiteiten die tijdens de druk bezochte open dag op 15 oktober ook aan de orde kwam.

Die ervaring op het Wateringse Veld College gaat breder dan het domeinonderwijs voor mavo, havo en vwo. Brugklasleerlingen in het eerste en tweede jaar ervaarden tijdens de afgelopen projectweek een aantal indrukwekkende herkenningslessen in de praktijk. Zo gingen zij actief in gesprek en aan de slag met thema’s als tolerantie, respect en verschillende emoties. Ook bespraken zij met elkaar hun bijdrage aan een respectvolle samenleving en gingen ze in workshops op zoek naar hun identiteit.

Master Chef op het WVC

Ook de inwendige mens werd verzorgd. Er was in de projectweek ruime aandacht aan voeding en voedingspatronen. Daarnaast gingen klassen in teams uiteen en streden zij om de titel Master Chef! Na de beoordeling door een vakjury werden de heerlijke gerechten uiteraard ook door alle leerlingen geproefd. Vervolgens werkten leerlingen aan een creatief meesterwerk waarmee kunst en cultuur samenkwamen.

Wel echt?

Het Social Media Theater liet leerlingen tijdens de projectweek zien wat de invloed van social media is op hun leven en hun emoties. Onzekerheid kan ontstaan door onrealistische beelden op de socials. Is alles wat zij zien wel echt? En hoe veel en lang kijk je dan naar beeldschermen. Vanuit storytelling, rap, poëzie, comedy, muziek en theater is daarnaast aandacht voor Spoken Word. Deze vorm van podiumkunst geeft aan veelal jonge mensen een stem, en een manier om kennis of ervaringen te delen met anderen. Na het leren en bedenken kwamen de leerlingen ook nog flink in beweging. Met diverse teamopdrachten werd intensief gesurvivald en was samen plezier maken het sleutelwoord van de week.