Theaterbezoek voor alle 2e klassen - Wateringse Veld College

Theaterbezoek voor alle 2e klassen

11 januari 2023

Project IK

Op 10 januari bezochten we met alle tweede klassen weer het theater. Dit keer gingen we naar ‘Project Ik’ in het Laaktheater.

De voorstelling die we hebben bezocht is ‘Project Ik’:
Hoe ver ga je om te voldoen aan het perfecte beeld wat je van jezelf aan het creëren bent?
Hoe dan?! Weer 20 volgers minder? Mijn timeline heeft een boost nodig man. Hier Juan Sushi met zn Dushi in Dubai. #anniversary #surprise #love. Duizenden likes. Oh en hier Martin! Living the dream! Jetski, zon, palmboom. #adventure #vibes #startedfromthebottomnowwehere. Duizenden volgers. Big smile! Waarom lukt me dat niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Kattencontent werkt altijd #meow #catsofgram #catlover… Toch?


Veel jongeren spenderen ontelbare uren op social media met als doel de meest perfecte en gelukkige vorm van zichzelf te etaleren. Op de socials zijn we allemaal hardwerkende en gelukkige strijders en dat wordt uitbetaald in likes, comments, shares en volgers. Vallen de resultaten tegen? Dan moet je gewoon harder werken en met interessantere content komen. Het is een alternatieve werkelijkheid, een wereld waarin niemand te wachten zit op ongelukkige mensen met een moeilijk leven. Het is dan ook niet gek dat veel jongeren zichzelf met elke mislukte poging tot populair zijn, steeds meer kwijtraken en in een depressie werken.
Hoe ver ga je om te voldoen aan het beeld wat je van jezelf aan het creëren bent? Wat gebeurt er als de druk te hoog wordt en je niet aan dat beeld blijkt te kunnen voldoen?

Indrukwekkend hoe ook het theaterbezoek tot serieuze gespreksstof leidde en we met onze leerlingen over wie zij zijn en wat de socials voor impact hebben op hun zijn.