Uitwisseling naar Baza, Spanje, voor 2HVT - Wateringse Veld College

Uitwisseling naar Baza, Spanje

07 november 2023
2HVT op uitwisseling naar

Baza, Spanje

Voor het tweede jaar op rij doen onze 2tto leerlingen mee aan een culturele uitwisseling met IES Jose de Mora School uit Baza, Spanje. Van 5 t/m 10 november reizen zij, samen met hun mentor Suzanne en docenten Anke en Drosoula, naar Spanje voor deze prachtige week. Het programma in Spanje is een combinatie van activiteiten op IES Jose de Mora School en excursies in de regio. In de ochtenden zijn ze meestal op school waar de leerlingen samen met hus Spaanse leeftijdsgenoten aan de slag zullen gaan met interculturele opdrachten. In de middagen staan er allerlei activiteiten buiten school gepland, waaronder een traditionele dansworkshop, vrijwilligerswerk op een archeologische vindplaats, en bezoek aan een olijfolie fabriek. Op donderdag gaat de groep naar Granada, waar ze het bijzondere middeleeuwse Alhambra paleis zullen bezoeken.

Dankzij subsidie

In het voorjaar kreeg onze tto-afdeling van de Europese Unie een Erasmus+ subsidie toegekend om deze mooie reis te bekostigen. Dat geld wordt gebruikt voor de reiskosten, verblijfskosten en voor andere kleine uitgaven tijdens de reis. De enige voorwaarde: een samenwerkingsaspect waar leerlingen met leeftijdsgenoten in contact komen. We verheugen ons enorm om weer op bezoek te mogen gaan bij onze partnerschool IES José de Mora. In april komen zij naar het Wateringse Veld College en dan maken wij er hier in Nederland een feestje van.

Met lokale leeftijdsgenoten

Deze reis gebeurt in het kader van onze drie pijlers: taalvaardigheid, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling. We zijn erg blij om onze leerlingen de kans te geven om in een “real-world setting” aan deze leerdoelen te werken.

De mobiliteitsprojecten van Erasmus+ bieden onderwijsprofessionals en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs de kans om nieuwe kennis en vaardigheden in het buitenland op te doen. Internationale projecten van Erasmus+ bevorderen Europees burgerschap bij jongeren. Door elkaar te leren kennen, ontstaan er nieuwe vriendschappen en een Europees gemeenschapsgevoel. Wij zijn apetrots om deze uitwisseling als een Erasmus+ project te mogen profileren.