Unieke modeshow ontroert - Wateringse Veld College

Unieke modeshow ontroert

24 februari 2023

Verschillende thema's

Oorlog, huizencrisis en milieuvervuiling zijn een greep uit de verschillende thema’s die zijn gekozen door de leerlingen van de derde klassen voor de modeshow van donderdag 23 februari.

Aan deze modeshow hebben de leerlingen een half jaar lang gewerkt. Brainstormen, schetsen, patronen tekenen en alles wat te maken heeft met het maken van kleding is langsgekomen. Er is volop gebruik gemaakt van een nieuwe faciliteit binnen het kunstdomein namelijk het naaiatelier. Er zijn 4 machines aangekocht aan het begin van dit jaar om dit modeproject mogelijk te maken. Dit alles gebeurde onder de bezielende leiding van kunstvakdocent Marieke Boonman. Zij heeft deze periode alle leerlingen weten te inspireren tot het maken van een uniek ontwerp.

Ook het lopen op de catwalk is een kunst op zich. Gastlessen hoe je jezelf als model moet presenteren waren dus een must.
De modeshow werd ondersteund door professionele belichting en muziek. Deze bijzonder ambiance bracht natuurlijk spanning met zich mee, waardoor de leerlingen er extra op gefocust waren om vol zelfvertrouwen de catwalk te lopen. Beloond met een daverend applaus, zijn wij trots op onze leerlingen!