Week tegen Pesten - Wateringse Veld College

Week tegen Pesten

20 september 2023

Theatervoorstelling 'Like'

Van 25 tot en met 29 september is het de Week Tegen Pesten. Ook dit jaar vindt er in de onderbouw een aantal activiteiten plaats om het onderwerp pesten aan bod te laten komen.

Op 19 en 20 september hebben we hier al aandacht aan besteed bij alle 1e klassers. Zij hebben de theatervoorstelling ‘Like’ bijgewoond van de theatergroep Playback in het kader van de Week Tegen Pesten.

Like laat zien hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten.  Na de voorstelling nodigt de gespreksleider de leerlingen uit om in gesprek te gaan over de gebeurtenissen in het verhaal en het gedrag van de personages. De acteurs reageren tijdens dit gesprek vanuit hun rol. De leerlingen helpen de personages om beter grenzen aan te geven en voor elkaar op te komen. Het doel van Like is jongeren sociaal weerbaarder en hulpvaardiger te maken. Het doel van Like is dat jongeren na afloop: meer kennis hebben over het thema pesten, zich meer bewust zijn van hun houding tegenover pesten en van groepsdruk en weten wat zij zelf zouden doen in lastige situaties.