Wethouder Robert Barker bezoekt Duurzame Masterchef op het Wateringse Veld College - Wateringse Veld College

Masterchef op Wateringse Veld College

03 november 2023
Tijdens Masterchef op Wateringse Veld College

Bezoek wethouder Robert Barker

Op vrijdagmiddag 3 november bracht wethouder Robert Barker een bezoek aan het Wateringse Veld College. Leerlingen van leerjaar 1 deden mee aan de projectweek Duurzame Masterchef en gaven de wethouder een kijkje in hun keuken. Het project is bedoeld om leerlingen meer te leren over duurzame voeding en ze te stimuleren om voedselverspilling tegen te gaan. Belangrijk onderdeel van het project is een kookwedstrijd waarin seizoensproducten centraal staan.

Het project Duurzame Masterchef was onderdeel van de projectweek op het Wateringse Veld College. Een week lang volgden de leerlingen de meest uiteenlopende workshops over onder meer muziek, theater en socialmediagebruik. In de workshop Duurzame Masterchef leerden ze wat duurzame voeding is en hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. Vervolgens gingen de leerlingen in groepjes een recept met een seizoensgroente zoeken of maken. Nadat de boodschappen waren gedaan, mochten zij het gerecht zelf op school bereiden.

Finale
Wethouder Robert Barker uit Den Haag was uitgenodigd om de kookkunsten van de leerlingen te komen bewonderen. Hij stak zelf ook nog even de handen uit de mouwen en mocht alle gerechtjes proeven en beoordelen. Het groepje met het lekkerste gerecht mag binnenkort met de winnaars van andere Haagse scholen in een finale op locatie strijden om de titel ‘Duurzame Masterchef’.

Culinair talent
Het Wateringse Veld College kijkt terug op een zeer geslaagde projectweek en vooral het project Duurzame Masterchef was een groot succes. Leerlingen vonden het ontzettend leuk om op deze manier samen te werken en hun – soms onverwachte – culinaire talenten te ontdekken. Daarnaast was het uitermate leerzaam om meer te weten te komen over gezonde én duurzame voeding.