Afgelopen donderdag 2 juni vond de opening plaats van de jaarlijkse eindexpositie in het auditorium van onze school. Dit jaar is er werk te zien van de leerlingen uit 4V, 5V, 5H, en 6V.

Deze gevarieerde tentoonstelling laat het proces zien van leerlingen die aan het begin staan, zoals het schilderwerk van 4V, en leerlingen van de hogere jaren die ook verder zijn in hun artistieke ontwikkeling.

De leerlingen uit 5V toonden hun tuinontwerpen gelinkt aan hofcultuur. Belangrijke stijlkenmerken van deze tuinen zijn erin verwerkt en te herkennen aan de geometrische vormen, beelden uit de klassieke oudheid en de vele waterpartijen en fonteinen.

De leerlingen van 5H en 6V wordt als eindexamenopdracht de vraag voorgelegd: waar zou jij een monument voor willen maken? Het resultaat levert een veelzijdig beeld op van individuele onderwerpen verwerkt als monument.

Rector van Ruiven heeft de tentoonstelling geopend. Hij benadrukte nog eens hoe indrukwekkend het proces is geweest wat de leerlingen hebben doorgemaakt. Dit is goed te zien in de video’s die leerlingen van hun werkstukken hebben gemaakt.

We mogen trots zijn op onze kunstleerlingen wat zij met creativiteit, zweet en tranen gemaakt hebben!

(De tentoonstelling blijft nog staan tot woensdag 8 juni, dus neem nog een kijkje als je het niet gedaan hebt)