Erik van Ruijven - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Rector

Erik van Ruijven

“Op de middelbare school, in de pubertijd, zitten kinderen in een cruciale fase van hun leven. Het is ongelooflijk belangrijk en boeiend om leerlingen bij dat proces te helpen. Ze gaan steeds vaker op onderzoek uit: wie ben ik nu, wie wil ik worden, welke waarden en normen passen daarbij, wat vind ik leuk, waar ben ik goed in? Daarom bereiden we leerlingen op het Wateringse Veld College niet alleen voor op het examen, maar besteden we ook veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.”

“We helpen kinderen om uit te groeien tot aardige, vaardige én waardige wereldburgers. Omdat ik het heel waardevol vind om van leerlingen zelf te horen wat zij van ons onderwijs en onze school vinden, ga ik dagelijks het gesprek met ze aan. Ik ben geen rector die zich in zijn kantoor opsluit.”

“Ook het contact met ouders en medewerkers is belangrijk voor mij. Ik ben ontzettend trots op de ontwikkeling die de school de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Wij hebben een super enthousiast team, een ambitieus schoolplan en de leukste leerlingen.”

“En we staan aan de vooravond van een grootschalige verbouwing en opfrisbeurt van de school. Hebben we straks ook nog eens een prachtig vernieuwd schoolgebouw!”