Profielen mavo

De eerste twee leerjaren hebben alle leerlingen dezelfde vakken. In klas 3 maken de leerlingen een keuze voor een sector:

Economie
Het profiel Economie sluit aan op veel mbo-opleidingen, bijvoorbeeld gericht op handel, ondernemerschap, economie, dienstverlening, media en administratie.

Groen (landbouw)
Het profiel Landbouw sluit aan op relatief weinig mbo-opleidingen op niveau 3 en 4. Er zijn opleidingen gericht op voedsel, groen en duurzaamheid die aansluiten op dit profiel.

Techniek
Het profiel Techniek sluit aan op veel mbo-opleidingen, bijvoorbeeld gericht op constructie, vakmanschap, bouwen en installatie.

Zorg & welzijn
Het profiel Techniek sluit aan op veel mbo-opleidingen, bijvoorbeeld gericht op onderwijs, sport, welzijn en zorg.

Profielen havo/vwo

In de derde klas van de havo of het vwo moet je een profiel kiezen. Met je profielkeuze kies je de richting die je na je middelbare school op gaat. Je kunt kiezen uit vier profielen:

Cultuur en Maatschappij (C&M)
Het profiel Cultuur en Maatschappij is een breed profiel. Het is gericht op taal, communicatie, geschiedenis, kunst en maatschappelijke onderwerpen als rechten, politiek, onderwijs en hulpverlening. Doordat het zo breed is, kun je er veel verschillende richtingen mee uit. Kernwoorden bij dit profiel zijn communicatie, talen, kunst, cultuur, sociaal, maatschappelijk, politiek, geschiedenis, rechten.

Economie en Maatschappij (E&M)
Economie en Maatschappij is ook een breed profiel, maar er is veel aandacht voor economische vakken. Het is gericht op de financiƫle kant van de maatschappij.
Kernwoorden bij dit profiel zijn economie, bedrijven, handel, commercie, marketing, management, rechten, logistiek, vastgoed, toerisme.

Natuur en Gezondheid (N&G)
Natuur en Gezondheid is gericht op de medische en biologische wereld.
Kernwoorden bij dit profiel zijn gezondheidszorg, biologie, milieu, dieren, planten.

Natuur en Techniek (N&T)
Natuur en Techniek is een exact profiel, gericht op techniek en wetenschap.
Kernwoorden bij dit profiel zijn techniek, wetenschap, rekenen, informatica, technische communicatie, ontwerpen, testen, analyseren, natuur, milieu, gezondheidszorg.