Binnen alle opleidingen op het WVC krijg je studie- en loopbaanbegeleiding. Deze bestaat uit oriëntatie op je profielkeuze (je afstudeervakken) en studie- of beroepskeuze. Het WVC helpt je de beste keuze te maken voor je vervolgopleiding door onder andere studiebeurzen met je te bezoeken, beroepenavonden te organiseren en stages aan te bieden.

Haags Studiepunt

Met studiebegeleiding van Haags Studiepunt hoef jij je geen zorgen meer te maken over je schoolprestaties. Van maandag tot en met vrijdag, vanaf 14:30 tot 17.30 uur kun je bij ons terecht voor het maken van je maak- en leerwerk. Aan het eind van de dag ga je naar huis en kun je thuis lekker ontspannen!

De rustige werksfeer die wij in het lokaal creëren, zorgt ervoor dat je je goed op het leer- en maakwerk kan concentreren. Wanneer je in je domeinuren niet toekomt aan je maakwerk, wordt dit tijdens de huiswerkbegeleiding gemaakt. Met een team van ervaren begeleiders helpen wij jou bij het maken van je planningen voor de domeinuren en het leerwerk. Daarnaast zijn onze begeleiders ook beschikbaar voor vakinhoudelijke vragen. Voor vragen over studiebegeleiding en bijles kun je contact met mij opnemen via e-mail of telefoon. Er kan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden gepland.

Studiebegeleiding

Tijdens de studiebegeleiding wordt de nadruk gelegd op het maken van planningen voor de domeinuren, het voorbereiden en het overhoren van toetsen en het zelfstandig leren werken. Wij helpen je om je domeinuren op tijd af te hebben en goed voorbereid de toetsen in te gaan. Verder ligt tijdens de studiebegeleiding de focus op de studievaardigheden. Wij gaan actief met de leerlingen aan de slag om de studievaardigheden (plannen, structureren, herhalen en reflecteren) eigen te maken. Daarnaast leren wij de leerlingen verschillende leermethodes aan, zoals het maken van een samenvatting of een mindmap.

Bijles

Wil je meer zekerheid over vakken? Loop je achter met de lesstof? Heb je behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Haags Studiepunt iets voor jou! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kun je terecht met al je vragen. De bijlessen worden gegeven in aparte lokalen, zonder afleiding, in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jij nodig hebt!

Vestigingscoördinator: Isabel van Emst / Isabel.vanemst@haagsstudiepunt.nl  / +31 6 81525091