Thalia - Wateringse Veld College

Het verhaal van...

Leerling 3VT

Thalia

“Ik heb voor tweetalig onderwijs gekozen omdat ik wat extra uitdaging wilde hebben. Ik was wel de enige van mijn vrienden en vriendinnen die dat ging doen, dus vond het best een beetje spannend. Maar vanaf de allereerste dag was het al hartstikke leuk. Je merkt echt dat je in korte tijd al zoveel beter Engels leert spreken. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Wat ik er later mee wil doen? Ik wil graag arts worden en dan het liefst in Engeland of Spanje op de spoedeisende hulp gaan werken.”

“Als je kiest voor tweetalig onderwijs, volg je alle vakken – behalve de talen – in het Engels. Ik vond wiskunde nog wel het moeilijkst, maar ook dat went gelukkig heel snel. Je krijgt bovendien hele goede begeleiding van de docenten. Het is trouwens best grappig om te merken dat we nu soms zelfs in de pauze ongemerkt in het Engels met elkaar praten. Het is nu ook supermakkelijk om Engelstalige films te volgen of boeken te lezen.”

“Het leuke van tweetalig onderwijs is dat je ieder jaar op uitwisseling gaat. In mijn eerste jaar ging dat door corona niet door, maar in het tweede jaar ben ik in Spanje geweest. Zo leuk! Ik app nog regelmatig met leerlingen die ik daar heb leren kennen.”