In januari 2022 zijn het Wateringse Veld College en het Zuid-West College onderdeel geworden van de vo-regio Westlandse & Den Haag-Zuid West. Bij het Wateringse Veld College liggen kansen om een verbeterslag te realiseren en samen verder te bouwen aan een mooie, succesvolle school. Daar gaat Anko Goudswaard met enthousiasme mee aan de slag.

‘Deze stap zet ik met vertrouwen, omdat ik bij ISW Gasthuislaan en ISW Sweelincklaan de afgelopen vijf jaar heb gebouwd aan twee kerngezonde scholen waar kwalitatief goed onderwijs geboden wordt, de leerlingaantallen op orde zijn, uitdagend onderwijs wordt gegeven en waar rust en regelmaat heerst’, aldus Goudswaard over de scholen waarvan hij als locatiedirecteur afscheid neemt. Het zijn de scholen waar hij met zijn collega’s verder heeft gebouwd. Hij werkte aan onder andere een optimaal schoolklimaat, de verdere ontwikkeling van innovatieve onderwijsprogramma’s en introduceerde het montessori op het vo in Westland.

Wie is Anko Goudswaard
De 43-jarige Naaldwijker startte direct zijn carrière in het onderwijs. Hij werkte bij ISW Westland Vakcollege als docent lichamelijke opvoeding en docent wiskunde. Later heeft hij daar als teamleider vele projecten geleid zowel binnen de eigen locatie als daarbuiten. In 2017 startte hij als locatiedirecteur bij ISW Gasthuislaan. In 2019 kwam ook ISW Sweelincklaan onder zijn aansturing.  Goudswaard heeft onderwijskunde gestudeerd in Leiden en gaf diverse leergangen over management in het onderwijs.

 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Regiodirecteur Geert Millekamp bevestigt de transfer met het gevoel dat Goudswaard de juiste man is voor de huidige dynamiek op het Wateringse Veld College. ‘Binnen de regio willen we als directieteam samen een klus klaren, naar elkaar luisteren en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. We zijn daarom blij dat Anko met enthousiasme deze kans oppakt en we door binnen de regio te schuiven deze scholen kunnen versterken.’